Skrift i jagthundens oktobernummer

Søren Stærkær 60 år.

Søren er en anerkendt og respekteret hundefører og markprøvedommer, der ser positivt på vores hunde uanset racen. Det er dog den smukke stående engelske hund hans hjerte banker for og specielt den Engelske Setter. Søren har sammen med hustruen Marrit deltaget i mange forskellige arrangementer, både som deltager eller arrangør og Søren giver altid en hjælpende hånd med, når han bliver spurgt.

På Fyn er Søren meget aktiv inden for de fynske lokalprøver. Han har tidligere været kasserer ved Jægerklubben Hindevad og er i dag kasserer ved Nordvestfyns Hundesportsforening, hvilket vi er mange, der nyder godt af, da Søren altid har styr og orden på sagerne.

Den første markprøvehund Søren førte frem var Løvbakkens Sabina, som var en vimmer lille tæve. Sabina opnåede ikke de store resulter rent markprøvemæssigt, men Søren kunne se nogle gode kvaliteter i Sabina og dette gjorde at hun er stammoderen til Kennel Stærkær’s senere hunde.

Her kan bla. nævnes DKJCH Stærkær’s Zack og DKJCH Stærkær’s Cindy, som begge gjorde sig bemærket på både udstilling og markprøver såvel her hjemme og i udlandet, og både Cindy og Zack har sammen med Søren været udtaget til DM.

Brugsprøver er nok Sørens mest foretrukne prøve, da dette jo helt klart efter Sørens mening, er det ypperste indenfor markprøvesporten, og en af Sørens største øjeblikke var da også da han vandt brugsprøven på Fyn med DKJCH Stærkær’s Zack.

Efter DKJCH Cindy og DKJCH Lammefjordens Zaxo faldt DKCH Stærkær’s Steffie, som Søren også har opnået mange fine resultater med på både udstilling og markprøver, endvidere fra dette kuld kom DKCH Stærkær Scarlett og Stærkærs Jaco som også har mange fine resultater.

Kennel Stærkær har i mange år haft et tæt samarbejde med Kennel Lammefjorden ved Asger Mogensen og sidst i halvfemserne havde Søren Lammefjordens Dixie, som ret hurtigt viste gode takter, og som meget ung hund gjorde sig gældende på diverse vinderklasser. For tiden er det Lammefjordens Sannie, som i en alder af 2 år er klar til vinderklassen, hvilket Søren glæder sig meget til at arbejde videre med. Dette er dog ikke det eneste, Kennel Stærkær har fået et kuld hvalpe med Steffie, hvor de selv har beholdt en han og tæve Stærkærs Sissie og Stærkærs R-Ling især Stærkærs R-Ling venter Søren sig meget af. R-Ling har allerede i år vist gode takter på diverse lokalprøver og er helt sikkert en hund, vi kommer til at se mere til. Unghunde med gejst og gnist er noget Søren holder meget af både som hundefører og som markprøvedommer.

Søren; du har været uheldig med sygdom og for år tilbage var du ramt af sygdom, men kom dig på grund af din vilje og styrke. I sommer skulle du igen plages og fik en alvorlig blodprop, men Søren du er en sej gut, og vi ved du kæmper en kamp for tiden. Vi er sikre på, at du vil blive rask igen og vi håber på snart, at se dig som aktiv i marken sammen med vores elskede stående hunde. 

Knæk og Bræk fremover.

På bestyrelsens vegne.

Lars Nielsen     

 

 

 

SE et Link fra FJD udstillingen i Vissenbjerg sendt i TVfyn søndag den 10. juni 2012

http://www.tv2fyn.dk/article/357712:videoklip

Søren blev tildelt ESK æres plaqette i sølv på hovedprøven 2014